Öğretmen Necla Kızılbağ

Öğretmen Necla Kızılbağ

28.12.2012 8948

Necla KIZILBAĞ 1927 yılında Mersin'de dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini bu İl'de tamamlayan Necla KIZILBAĞ Adana Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Hatay İli Harbiye Nahiyesi Döver Köyüne atanmıştır. Dört yıl burada görev yaptıktan sonra geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme yetisini 1951 yılında kaybetmiştir.

 

1952 yılında Ankara Körler Okulunda Öğretmen olarak göreve başlayan Necla KIZILBAĞ burada 10 yıl İlkokul Öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra tekrar eğitim hayatına başlayarak Türkçe Öğretmeni olmuştur. 30 yıl görme engellilere eğitim veren Necla KIZILBAĞ 1982 yılında Ankara Mithat Enç Körler Okulundan emekli olmuştur.

 

11.05.2005 tarihinde Öğretmen Necla KIZILBAĞ  Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesinde yer alan Eğitim Merkezi binasının Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılabilmesi için onarımı  Necla KIZILBAĞ tarafından yaptırılarak 16 MART 2007 tarihinde Öğretmen Necla Kızılbağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete girmiştir. Çalışma hayatındaki başarısını vatan ve öğretmenlik mesleğine duyduğu sevgi olarak açıklayan Necla KIZILBAĞ, emekli olduktan sonra İlimizde okulumuzun ve adını taşıyan bir Lisenin de açılmasına destek olmuştur.